Selecteer een pagina

Vernieuwing als basis voor doorlopend succes!

Succesvolle verandering en vernieuwing kun je vormgeven door een helder proces met oog voor mensen en waarden. 

 

“Waarom zouden we moeten veranderen?”

Het is één van de meest gehoorde opmerkingen als er nieuwe systemen of manieren van werken op stapel staan. En dit is logisch, want mensen houden graag vast aan dingen die vertrouwd zijn. Maar áls het echt moet, zorg dan dat je de verandering in goede banen leidt. En daar kan Azzizt je bij helpen!

3 belangrijke elementen bij nieuwe systemen of manieren van werken

Ideeën stimuleren

Een frisse blik op je organisatie zorgt voor een beter perspectief op je project

Oog voor de organisatie

Mensen maken de organisatie, betrek ze vanaf het begin bij de verandering

Toekomstbestendig

Inbedding van de vernieuwing in de organisatie zorgt voor langdurig resultaat

Ik ben Ferenc Jacobs, duizendpoot van beroep 😉

Doordat ik op meerdere terreinen opgeleid en ervaren ben bekijk ik processen binnen een organisatie als onderdeel van een groter geheel. Dat is erg handig, omdat een vernieuwing nooit alleen komt, het heeft altijd effect op meerdere terreinen. Het in kaart brengen van en inspelen op die invloed maakt een vernieuwing succesvol. Met het door mij ontwikkelde HELIX®-model werken we planmatig aan acht onmisbare elementen in vernieuwing.

Mijn werkwijze: nuchter, planmatig, persoonlijk en met ruimte voor de dynamiek van je organisatie

Vernieuwers die voor jaren vooruit kunnen plannen bestaan niet. De wereld verandert zo snel dat niet alles vooraf voorzien kan worden. Maar elke vernieuwing is wel gebaat bij een bepaalde vorm van structuur. Ik werk daarom met eenvoudige en concrete plannen of canvassen. Ze zijn voldoende om goed te weten hoe we komen waar we willen, maar met genoeg flexibiliteit om tijdig bij te kunnen sturen.

Stap 1 - De uitdaging

We bespreken de uitdaging en bespreken op hoofdlijnen het doel, de route en de organisatie.

Stap 2 - De aanpak

We zetten de stappen in de tijd en werken met open vizier aan draagvlak voor de vernieuwing

Stap 3 - Aan de slag

We voeren uit, sturen bij, passen aan en werken sensitief aan de uitdaging

Een paar opmerkingen over samenwerken met mij

“Ferenc is praktisch, open minded en verbindt je bedrijf direct met zijn ervaring en kennis. Hij benadert bedrijven en mensen met gezond verstand, terwijl hij samen met je naar concrete doelen toewerkt. Met hem weet je hoe je succesvol moet zijn. Werken met Ferenc geeft je energie.”

Menno Wiersma

COO, OpenNet International

“Ferenc stimuleert samenwerking en creativiteit. Het is prettig dat mijn eigen identiteit behouden blijft, maar dat ook van me gevraagd wordt om constant na te denken over de vervolgstappen. De positionering is in mijn geval onderscheidend gebleken. En Ferenc helpt me om de juiste keuzes te maken.”

Marcel Notenbomer

Eigenaar, DVC Vloeren

“Ik heb Ferenc leren kennen als een directe, besluitvaardige ondernemer met een stevige persoonlijkheid. Hij heeft een onafhankelijke benadering en weet zijn doelen goed vast te stellen en resultaten te behalen. Ferenc weet andere mensen enthousiast te maken en mee te nemen op de route naar succes.”

Wim Wijnker

Career Result

Spreekt mijn manier van werken je aan?
Of wil je horen hoe ik jou verandering zou begeleiden?

Laten we afspreken!

De beste manier om te ontdekken wat we samen kunnen doen is een afspraak maken. Laat gerust je gegevens achter, ik neem contact met je op voor het inplannen van een (online) afspraak.

Ballêster 6
9231 MR Surhuisterveen

+31 (0) 6 1499 5615

ferenc@azzizt.nl

Laat een bericht achter